Podjela potvrda o pohađanju tečaja hrvatskoga jezika

PGP Sisak je u petak 29.10.2021. godine u Centru za integraciju stranaca u Sisku održao svečanu podjelu potvrda o pohađanju tečaja hrvatskoga jezika za strance.

U okviru aktivnosti Centra za integraciju stranaca provodili smo tečaj hrvatskoga jezika u ukupnom trajanju od 96 školskih sati. Tečaj se iz epidemioloških razloga, ali i radi iskaza polaznika o njihovim mogućnostima sudjelovanja odvijao online pri čemu je bila dana mogućnost i održavanja tečaja uz fizičku prisutnost polaznika u Centru za integraciju stranaca. Tečaj je predvodila gđa. Irena BalenGorišek, profesorica hrvatskoga jezika uz prisutnost prevoditelja s arapskog jezika Salama Ibrahima Kadhim Al-Nidawi.

Poznavanje hrvatskoga jezika jedan je od najvažnijih preduvjeta integracije naših sugrađana. Nesnalaženje osoba na hrvatskom jeziku i pismu koje žele živjeti i ostati na teritoriju Republike Hrvatske dovodi do niza problema te administrativnih prepreka na što smo u PGP-u Sisak željeli ukazati tijekom provođenja ovoga tečaja našim polaznicima, ali i široj javnosti. Poznavanje jezika je preduvjet kvalitetne integracije no ujedno predstavlja i velik izazov koji su naši vrijedni polaznici aktivno svladavali u ovih 96 školskih sati.

Formalna dodjela potvrda popraćena je posjetom naših polaznika Gradskom muzeju Sisak, Holandskoj kući gdje je naše polaznike muzejsko vodstvo upoznalo s industrijskom baštinom grada Siska.Nakon toga nastavljeno je druženje u Centru za integraciju stranaca.

Uz PGP Sisak, svečanosti su prisustvovali prof. Irena BalenGorišek i prevoditelj Salam Ibrahim Kadhim Al-Nidawi, partneri na projektu Građanska inicijativa moj grad Sisak te Grad Sisak,volonteri, kolege i suradnici iz udruga civilnoga društva i institucija koji svakodnevno rade na ostvarenju društvenih, ekonomskih, kulturnih i svih drugih dimenzija integracije.

Projekt „Centar za integraciju stranaca“ je podržan sa 135.000,00€ financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova.

Naš kontakt

Imate li pitanje za nas?
Slobodno nazovite!

(021) 329-130

Sinjska 7, 21 000 Split

info@irh.hr