Održana volontersko-aktivistička aktivnost u okviru programa "Integracija u centru"

Kroz provedbu dvogodišnjeg programa „Integracija u centru“, financiranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, organizirat će se brojne aktivnosti čiji je cilj osnaživati osobe pod privremenom zaštitom za što uspješniju integraciju u hrvatsko društvo.

Foto: Miroslav Lelas

U subotu 18. svibnja 2024., organizirani su Dani volonterstva i solidarnosti, humanitarno-prodajna manifestacija, koju je po 27. put organizirao Volonterski centar Udruge „MI“ – Split. Po drugi put su se u provedbu manifestacije uključile i osobe iz Ukrajine pod privremenom zaštitom koje borave u širem splitskom području.

Fotografija: Miroslav Lelas

Fotografija: Udruga "MI" - Split

Za djecu su organizirane zabavne, edukativne i rekreativne aktivnosti za cijelo vrijeme trajanja manifestacije. Aktivnosti su omogućile druženje i povezivanje hrvatske i ukrajinske djece, zahvaljujući čemu su djeca vježbala socijalne i komunikacijske vještine.

S druge strane, tijekom manifestacije, posjetitelji su bili informirani o programu „Integracija u centru“ i potrebama i izazovima s kojima se nose osobe iz Ukrajine.

Na ovoj humanitarno-prodajnoj manifestaciji građani su se imali prilike upoznati s radom 35 udruga i ustanova iz Splita i okolice te kupnjom na štandu podržati humanitarnu notu ovog događanja. Dio sredstava sa svakog štanda doniran je Udruzi Autizam 365 za kupnju defibrilatora – uređaja za reanimaciju koji će biti javno dostupan građanima ispred Centra za autizam Split.

Fotografije: Miroslav Lelas

Aktivnost je dio programa "Integracija u centru", financiranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. 

Naš kontakt

Imate li pitanje za nas?
Slobodno nazovite!

(021) 329-130

Sinjska 7, 21 000 Split

info@irh.hr