Održano prvo društveno kulturno događanje u okviru programa „Integracija u centru“

Kroz provedbu dvogodišnjeg programa „Integracija u centru“, financiranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, organizirat će se brojne aktivnosti čiji je cilj osnaživati osobe pod privremenom zaštitom za što uspješniju integraciju u hrvatsko društvo.

Photo: Pixabay


Aktivnosti društveno-kulturnih događanja Udruga „MI“ – Split, nositelj projekta, provodit će periodično s ciljem obilježavanja važnih međunarodnih datuma. U provedbi aktivnosti će sudjelovati ukrajinski i hrvatski građani, kako bi se poticala interkulturna komunikacija, solidarnost i jačanje društvenih veza.

Prvo takvo događanje organizirano je 8.3.2024., povodom Međunarodnog dana žena. U aktivnost su se uključile žene, Ukrajinke i Hrvatice, te su pod stručnim vodstvom oslikavale drvene kutije za nakit. Tijekom radionice, žene su razmjenjivale priče o običajima povodom Dana žena i njihove osobne dojmove o važnosti toga dana. Na taj način vježbao se hrvatski jezik, ali i jačanja interkulturna povezanost.

 

Aktivnost je dio programa "Integracija u centru", financiranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. 

Naš kontakt

Imate li pitanje za nas?
Slobodno nazovite!

(021) 329-130

Sinjska 7, 21 000 Split

info@irh.hr