ZG KOMPAS – KOMPetencije Aktivnih Sudionika obrazovanja

20. lipnja 2018., u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, održana je konferencija predstavljanja EU projekta „ZG KOMPAS – KOMPetencije Aktivnih Sudionika obrazovanja“. Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Zagreb, a partneri su Grad Zagreb - Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Zagrebački holding d.o.o., Novi sindikat i udruga Zemljani – Are You Syrious?

Lokalnim partnerstvom projekt će doprinijeti povećanju zapošljivosti 60 pripadnika ranjivih skupina (azilanti, korisnici mjesečne naknade, mladi, žene, osobe od 50 godina i starije) koji će se uključiti u programe obrazovanja tražene na tržištu rada, u inovativne module mekih vještina i Klub za zapošljavanje. Projekt je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu 984.413,37 kuna.


Konferenciju su svojim dolaskom podržali dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, mr. sc. Ivica Lovrić, Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje i univ. spec. act. soc. Romana Galić, Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.
Ulogu Grada Zagreba u projektu ZG KOMPAS predstavila je mr. sc. Iva Prpić, viša stručna savjetnica pročelnice Grada Zagreba. Gđa Prpić predstavila je rad Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, govorila je o doprinosu Gradskog ureda projektu, a predstavila je i ciljnu skupinu, korisnike zajamčene mjesečne naknade.

O ulozi Zagrebačkog holdinga d.o.o. u projektu ZG KOMPAS govorile su Mirela Bartolec Barbir iz Ureda Uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o. i Željka Šurbek Deduš, direktorica Službe za ljudske resurse. Predstavile su aspekte projekta u kojima će sudjelovati, podružnice u kojima će se održati praktična nastava (podružnica Vladimir Nazor, Zrinjevac, Gradska groblja) te razvoj modula komunikacijske vještine koje su potrebne u postupku zapošljavanja, ali i one koje su potrebne tijekom radnog odnosa.

Katarina Perković, pravna savjetnica u Novom sindikatu stavila je naglasak na nedovoljnu pripremljenost i educiranost ranjivih skupina za izlazak na konkurentno tržište rada te nepoznavanje osnova radnog prava zbog čega gube motiviranost za osobni rast i razvoj. Iz tog razloga u projektu se priprema obrazovni modul osnove radnog prava.

Dopredsjednica i koordinatorica za integraciju udruge Are You Syrious?, gđa Marija Šutina naglasila je važnost društvenog uključivanja azilanata u hrvatsko društvo, vraćanje njihovog samopouzdanja, a projekt će tome pridonijeti izradom modula kulturne razmjene.
U okviru projekta bit će izrađen i prvi Priručnik u Republici Hrvatskoj koji se odnosi na ulazak ranjivih skupina u svijet rada, a bit će preveden na engleski, dari i arapski jezik.

Naš kontakt

Imate li pitanje za nas?
Slobodno nazovite!

(021) 329-130

Sinjska 7, 21 000 Split

info@irh.hr