Vježba "Sjećanje na dom" - Vesna Matić

U zimskom semestru akademske godine 2021./22. studenti Poslijediplomskog specijalističkog studija Kreativnih terapija, smjer art terapija u izvođenju Akademije za umjetnost i kulturu i Medicinskog Fakulteta Sveučilišta u Osijeku su dobili zadatak da u slobodnom formatu obrazlože art terapijski protokol, intervenciju ili metodu koju smatraju da bi bila primjenjiva za rad s izbjeglicama i tražiteljima azila u sklopu projekta „Izgradnja društva dobrodošlice“.
Studentica Vesna Matić rad s izbjeglicama i tražiteljima azila zamišlja kroz vježbu „Sjećanje na dom". Vesna ističe vrijednost art terapije u radu s izbjeglicama i tražiteljima azila upravo iz razloga što se sama art terapija ne oslanja na jezik kao primarni način komunikacije. Art terapija može pomoći pri suočavanju s izazovima u novom društvu i može doprijeti do ljudi unatoč kulturnim i drugim različitostima uz pomoć vizualnog, neverbalnog jezika.

Foto: pixabay

U nastavku pogledajte video snimku u kojoj Vesna objašnjava vježbu koju je osmislila za rad s izbjeglicama i tražiteljima azila. 

Naš kontakt

Imate li pitanje za nas?
Slobodno nazovite!

(021) 329-130

Sinjska 7, 21 000 Split

info@irh.hr